Fotókiállítás

Az intimitás portréi

(A) szexuális nő - Transzformáció

Több neves fotóssal együttműködésben mutatjuk be idén Az Intimitás arcai kiállítást. Habár intimitás témakörben számos rendezvény született már, most egyedülálló módon azt a folyamatot szeretnénk megörökíteni és bemutatni, amikor egy nőt abúzus ér. De abban a megközelítésben és feldolgozási folyamatban, amely az én szememmel láttatja ezt a világot, (többek között) az én történetemet meséli el. Nevesítve az abúzus feldolgozásának egy olyan útját, ami nem elfedi a fájdalmat, hanem pont a felszínre hozza azt.

Mi történik akkor, ha abúzust követően a nő beleengedi magát a fájdalomba, a szenvedésbe? Ha képes az önismeret, a tudatos fejlesztés útjára lépni? Ha ezen döntések következtében képes eljutni az elengedés, és megbocsátás azon fázisába, ahol ki tudja mondani: "hálás vagyok mindenért, ami történt velem, mert az abúzus nélkül nem lennék ma az az ember, aki annak hatására vált belőlem."

Ez persze nem azt jelenti, hogy legitimáljuk az abúzus fogálmát. Nem. Egyszerűen csak megtanulunk abból a hátrányból, amelyet elkerülni nem tudtunk, utóbb előnyt kovácsolni "használd a fájdalmad" jeligére.

(A) szexuális nő - Transzformáció

Egy abúzust elszenvedett nő számára komoly belső munka, egy hosszú és bonyolult lelki folyamat eljutni odáig, hogy:

-képes legyen újra nyitottá válni a szexualitásra

-képes legyen magába engedni a férfit

-képes legyen fejleszteni magát: elengedés, megnyílás, befogadás, önátadás minőségekben

-képes legyen felfedezni, kikommunikálni és megélni a saját vágyait, akkor is, ha az abúzus okán ezen vágyak eltolódnak az extremitás vagy a BDSM világába.

-képes legyen szabadon átélni az orgazmusát és a szülés folyamatát

Az intimitás portréi

Mindeközben az aszexuális nőből szexuális nő válik. Így egy másik (az előzővel szoros összefüggésben lévő) téma mutatja itt meg magát. Nevesítve, ahogy a nő lelke és szexualitása változik, az milyen pozitív hatást fejt ki a testén. Megváltozik a test formája, tónusa. A bőr textúrája. És igen. Megváltoznak az intim területek is. Egy nő számára fantasztikus érzés, amikor összhangba, egyensúlyba, egy szeretetteli állapotba kerül a saját vaginájával, mert képes elengedni a szégyent, az undort saját magával, mint szexuális lénnyel szemben. Az erőszakot elszenvedett nők sok esetben bűnösnek, cinkosnak, áldozatnak tartják magukat, de ez az állapot feloldható! Ezt az oldódási folyamatot szeretnénk megörökíteni és bemutatni ezeken a portrékon keresztül.

Részletek hamarosan...